2010-07-28 22:42:18• hírek • Szatmár.ro

Elbocsátások az igazgatóságon

Jelentősen kevesebben dolgoznak a jövőben a Szatmár Megyei Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Igazgatóságon.

Nyilvánosságra hozták, hogy melyik megyében hány alkalmazottját kell elbocsátania a mezőgazdasági igazgatóságnak: Szatmárban igen nagy ez a szám, lévén, hogy a minisztériumhoz tartozó többi intézményt nem értintik annyira a megszorítások.
Cioltean Ioan, megyei mezőgazdasági és vidékfejlesztési igazgató szerdán tért haza arról a találkozóról, amelyet a mezőgazdasági miniszter tartott a megszorítások és leépítések ügyében. A központi szinten meghozott rendelkezések értelmében a megyében dolgozó 81 szakemberből mindössze 29 maradhat, a többieket elbocsájtják.

Azt, hogy kik folytathatják tovább tevékenységüket, versenyvizsga alapján fogják eldönteni - a tesztet lezárt borítékben kapja meg minden megye a minisztériumtól. A legvisszatetszőbb intézkedés az, hogy egyetlen községnek sem lesz a jövőben falugazdásza - az ő tevékenységüket a mezőgazdasági kamara munkatársai veszik át. A nagy probléma viszont az, hogy az államelnök nem írta alá a mezőgazdasági kamarák működését szabályozó törvényt, így ezek a megalakult intézmények egyelőre a levegőben lógnak.

Egyesek szerint a mostani intézkedés kegyelemdöfés a mezőgazdaság számára, amelyet ebben az évben a szárazság, az árvíz, a szubvenciók hiánya egyaránt sújt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: